News

Увековечиха отношенията между България и Китай в марка

Дипломатическите отношения между България и Китай бяха отбелязани с валидиране на нова пощенска марка. На церемонията присъстваха зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, на външните работи Ангел Величков и председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов. От страна на Китай - посланикът на Китайската народна република у нас Уей Дзинхуа.

Заместник-министърът на външните работи Ангел Величков изтъкна в думите си традиционно добрите приятелски отношения между двете държави. Той подкрепи изказването си с плановете за размяна на делегации на различни нива през 2014 г. Според него това допълнително ще засили двустранното сътрудничество.

Посланикът на Китай Уей Дзинхуа заяви, че връзките между двете държави са достигнали до по-високо ниво. Според думите му това се дължи на взаимното доверие и уважение.

Марката е изработена от художника Емилиян Станкев. Изображението на филателното издание обединява дава образа- скалния релеф на Мадарския конник, емблема на Първата българска държава и Синия дървен кон, символизиращ настоящата година според китайския календар.

 

14.03.2014 г.