News

Официална делегация на управата на гр. Фошан в офиса на БКТПК

На официално посещение в България беше делегация от гр. Фошан, водена от заместник генералният секретар на община Фошан. В делегацията участваха и  представители на ръководството на Бюрото по търговия в китайския град.

На 11 април 2016 г. ръководството на Българо-китайската търговско-промишлена камара проведе среща с делегацията .

По време на срещата бе обсъдена възможността за сътрудничество между българските фирми и производителите и търговците от китайската област.. Представителите на Фошан се заинтригуваха от областите, в които е развито българското производство, научиха подробности за икономиката на страната ни и се ангажираха да проучат пазара в Южен Китай за традиционните български стоки за износ. 

Фошан от своя страна може да предложи на българския пазар своето производство на всичко необходимо за строителство и обзавеждане на дома – фаянс, теракота, желязо и метал, осветителни тела и електроника, пластмаса, мебели , бяла техника и много други.

БВП на града възлиза на 124 млрд. долара или 13 хил. долара на глава от населението, като по този показател Фошан се нарежда на трето място в света. Производителите в китайския град каклулират износ за 24 млрд. долара, 20 млн. от които към България. Градът реализира 10 % ръст на развитие на икономиката и е реализирал инвестиции в чужбина в размер на 3,6 млрд. долара за 2015 г.

В 8-милионния китайски град има стотици пазари, сред които и най-големият в света, специализиран  за продажба на мебели и обзавеждане. Фошан е сред най-развитите градове в Китай в сферата на услугите и зелената енергия.