News

"България Ер" ще лети до Китай

Правителството определи „България Ер“ АД за въздушен превозвач, който от българска страна ще експлоатира въздушните линии между България и Китай, както и между България и Беларус. Превозвачът е длъжен да започне експлоатацията в 6-месечен срок от влизане в сила на назначаването му, съобщиха от пресслужбата на МС.

„България Ер“ получава правото да предоставя транспортни услуги по редовните въздушни линии София – Алмати – Пекин – София, Варна – Минск – Варна и Бургас – Минск – Бургас след спечелен конкурс. Линиите са договорени със спогодби съответно между правителствата на България и Китай и на България и Беларус.

Назначаването на български въздушен превозвач на авиационните пазари България-Китай и България-Беларус ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от и за България.

Така се създават условия за засилване на търговско-икономическите връзки и стокообмена с двете страни, за привличане на нови приходи от туризъм, а също така – за увеличаване на приходите от превоза на пътници и товари и намаляване на цените на самолетните билети по линии до Китай и до Беларус с реална конкуренция, се казва в съобщението.